OVER ONS

Het WeDance team

Het WeDance team heeft samen meer dan 61 jaar danservaring in Salsa en Bachata.

WeDance - Group Picture

Wie zijn wij?

Wij zijn een Latin dansorganisatie waar dansen en plezier centraal staan. 

Missie

WeDance heeft als doel mensen mee te nemen in een danswereld vol sfeer, plezier en passie waar geen plaats is voor zorgen. 
Dansen is een taal zonder woorden en creëert onvergetelijke momenten die we samen kunnen beleven. Het WeDance team is gepassioneerd om de liefde en ervaring in dans aan iedereen door te geven. Zo willen we jouw en ieders danservaring verbeteren!

Waarden

In elke les of workshop die we geven, geloven wij in het maken van een dansconnectie. Een figuur of beweging kunnen dansen is leuk, maar zodra je samen met jouw partner en de muziek in synchronisatie kan dansen zonder te moeten nadenken, zal je een ongelofelijke ervaring beleven. Een glimlach, aangevuld met een leiding vanuit het kader en het volgen met het lichaam, zijn de basis bouwstenen waarmee wij lesgeven.

Riemert Viaene

Riemert Viaene

Riemert wordt naast zijn vrolijk en vriendelijk karakter gekenmerkt door zijn unieke en eenvoudige stijl van lesgeven. Deze stijl is ontstaan doordat hij zelf niet met het dans- en ritmegevoel is geboren, maar alles stap voor stap heeft geleerd. Hierdoor weet hij je zeer goed te begeleiden en kan hij perfect verwoorden waarop je het beste let tijdens het dansen.

Riemert’s passie voor Bachata, gedrevenheid en snelle vooruitgang in het dansen zorgde voor een toegangsticket tot de lerarenopleiding van Korke en Judith, de grondleggers van Bachata Sensual. Daar behaalde hij het erkend instructeur-certificaat. Ondertussen danst Riemert al meer dan 9 jaar Salsa LA & Bachata en is hij al 6 jaar erkend Bachata Sensual instructeur.

In 2020 combineerde hij zijn passie voor dansen met het ondernemen en richtte hij WeDance op.

Lisa Vanwalleghem WeDance

Lisa Vanwalleghem

Lisa heeft de dansmicrobe reeds van kinds been aan te pakken. In haar prille danscarrière leerde ze voornamelijk hip hop en clipdance. Pas wanneer ze de film ‘Dirty Dancing’ zag, merkte ze dat haar hart bij Latin muziek lag. Een avondje naar Club Central, waar de koppels Salsa en Bachata dansten, deed een nieuwe wereld voor haar opengaan.

Na zowel Salsa als Bachata lessen gevolgd te hebben, richtte ze samen met Riemert WeDance op. Haar zorgzaam karakter, in combinatie met haar oog voor detail, laat jou helemaal openbloeien op de dansvloer.

David Maes

David Maes

Door zijn unieke methode van lesgeven is David een zeer erkend en gerespecteerd Salsa leraar. De basiselementen in de lessen van David, zijn ritme en techniek. 

In de eerste plaats leert hij zijn leerlingen vertrouwd te raken met het ritme in de klanken van Salsa. Eenmaal je dit beheerst wordt dansen op Salsa een natuurlijke beweging. Daarna besteedt hij grote zorg aan techniek, waardoor je op een elegante wijze Salsa L.A. kan dansen. Als laatste heeft David oog voor detail door zijn individuele aanpak.

Annelies Van Oost

Annelies Van Oost

Annelies is goedlachs en spontaan maar een echte drilsergeant als het aankomt op haar Bachatalessen. Met een lach op het gezicht wil ze het beste in iedereen naar boven halen en de studenten zien ‘shinen’ op de dansvloer. Ze ziet meteen waar het fout loopt en kan je snel bijsturen waar nodig. Ze wordt dan ook wel eens ‘De Bachatadokter’ genoemd. 

Door haar sportieve achtergrond, leergierigheid en analytisch vermogen, had ze de dans snel onder de knie. Ze startte zelf intensief met Salsa en Bachata in 2015 en heeft ondertussen 7,5 jaar ervaring in het lesgeven. Naast leren van meerdere leraren wereldwijd behaalde ze ook als eerste vrouwelijke leider het officiële instructeurs-certificaat bij Korke en Judith, de grondleggers van de stijl ‘Bachata Sensual’.

Alain De Corte

Alain De Corte

Alain zette – gedwongen – zijn allereerste danspassen in 2010. Het begon met Salsa en al gauw had hij de smaak te pakken. Nooit had hij kunnen denken dat dans hem zoveel plezier zou geven. Wekelijks volgde hij lessen en snel werd het een hobby die uiteindelijk uitgroeide tot een ware passie. Hij danste zowel LA Salsa (On1) als NY Salsa (On2) maar daar stopte het niet bij. Zes jaar later ontdekte hij Bachata, meer bepaald Bachata Sensual. Hij volgde jarenlang les bij de beste leraren van Vlaanderen en kreeg zo de basis en technieken van Bachata onder de knie. Alain volgde regelmatig workshops en bootcamps op grote nationale en internationale festivals om zijn kennis verder uit te breiden.

Het is pas in 2019 wanneer Iwona – zijn danspartner en ondertussen ook levenspartner – hem vraagt of hij geïnteresseerd is om les te geven. Omdat hij zelf zoveel genot haalt uit het dansen, wil hij diezelfde passie  overbrengen naar andere mensen en hen laten voelen dat dansen zoveel meer is dan enkel dansen. “Dansen maakt de geest vrij en laat je jouw zorgen vergeten. Het laat je genieten van het moment, zonder na te denken. Gewoon voelen.”

Iwona Murawska

Iwona Murawska

Iwona ontdekte de Latin danswereld in 2015. Ze startte met Salsa maar wisselde deze stijl al gauw in voor Bachata. Sindsdien volgde ze wekelijks danslessen en duurde het niet lang voor ze ook nationale en internationale festivals bijwoonde om te groeien in Bachata. In 2016 kreeg ze de kans om als lesgeefster verder te gaan in Bachata en dit doet ze nog steeds. Ze reisde af naar Spanje, speciaal om haar instructeur-certificaat te behalen bij Korke en Judith, de grondleggers van Bachata Sensual. Dit certificaat gaf haar de kans om niet enkel in België maar ook in verschillende Europese landen les te geven.

Iwona is de vriendelijkheid zelve. Ze heeft veel geduld en zal altijd de ‘fun’ vooropstellen. Ze heeft al meerdere danspartners gehad om samen les te geven en kan zich dus gemakkelijk en snel aanpassen aan iets nieuw. Voor ontspannen lessen met focus op fun, moet je zeker bij Iwona zijn!

Kenny Ceuppens

Kenny Ceuppens

Toen in de val gelokt om zijn eerste initiatie les Salsa te volgen, is er jaren geleden een vonk overgeslagen voor deze dansstijl. Bij het zien van Bachata is er een nog grotere passie ontstaan welke zorgde voor het volgen van vele lessen, reizen naar festivals in binnen- en buitenland en veel oefenen voor de badkamerspiegel.

Kenny is van nature een techneut en probeert alles in het leven analytisch te bekijken, dus ook de dans. Vanuit deze drive om alle dingen te begrijpen en niet zomaar te kopiëren zonder nadenken, zorgt dit voor een gestructureerde manier van lesgeven. Hiernaast doet hij tevergeefs pogingen om grapjes te maken die af en toe wel grappig kunnen zijn.

Lindsey Haghedooren

Lindsey Haghedooren

In haar mini kinderschoenen stond ze al mee te shaken op het ritme van de Lambada. Haar passie voor dans heeft ze als kind verder ontwikkeld in het dansteam Young Tennessee in de stijlen disco en hip hop, waarbij ze later door haar liefde voor de Zuid Amerikaanse cultuur haar hart verloor, eerst in Salsa en later in Bachata.

Haar precisie en drive om zelf altijd alles goed te doen, maakt haar de ideale lerares om jou je eerste danspassen aan te leren. Zelf danst ze Bachata sinds 2017. Ze ging al snel naar internationale events en startte een relatie met Kenny – die reeds leraar was – waardoor ze zelf nog sneller groeide in haar dans- en leraar kwaliteiten. Haar zachte hand laat iedereen welkom voelen en haar warme energie zorgt voor een echt groepsgevoel.

Vrijblijvend proberen?

Wil je graag eens een dansles Salsa L.A. of Bachata vrijblijvend proberen?
Meer informatie over onze vrijblijvende dansles vind je hieronder.

Danslessen

Wij geven wekelijkse danslessen Salsa L.A. en Bachata.
Meer informatie over onze wekelijkse danslessen vind je hieronder.

Salsa en Bachata dansen